Saperi liberi - Foto Giovanni Dall'Orto (Milano 2007)

Han passat moltes coses en aquesta història del meu doctorat Open Access. Sembla que el món open access s’està configurant i agafant forma molt ràpidament. Per un costat els acadèmics es troben i no paren de parlar-ne. I per un altre costat, ja estan apareixent articles (_papers_) que demostren que treballar de la manera lliure fa avançar més el coneixement. Us poso un llistat d’enllaços interessants per a posar-se al dia; i en breu espero fer una proposta per a muntar un grup d’_open access PhD_‘s, més notícies, ben aviat. * Open Access Week > A global event, now in its 4th year, promoting Open Access as a new norm in scholarship and research. > http://www.openaccessweek.org/ * Articles/Entrades > New evidence of the power of open access (October 18, 2010) > > Does Open Access Lead To More Quality Citations? The Data Says (October 18th 2010) > > Entrades sobre “open access” a PLos Biology is an open-access, peer-reviewed general biology journal published by the Public Library of Science (PLoS):