Des de la societat civil catalana a l’exterior, fem públic

que aprofitant la presència a Viena de representants de les comunitats catalanes d’Europa amb motiu de la Reunió de Xarxa impulsada per l’Àrea d’afers exteriors i cooperació de la Generalitat de Catalunya i organitzada en conjunt amb el Casal català de Viena,

es realitzarà, al marge del programa oficial, un col·loqui sobre el paper de la comunitat catalana a l’exterior en el procés d’autodeterminació de Catalunya.

Tal reunió té, entre els seus objectius, coordinar els esforços dels catalans que resideixen a fora de Catalunya dins el creixent moviment d’autodeterminació i enriquir el debat sobre la forma d’articular Catalunya dins d’Europa.

Hi assistiran membres de la societat civil catalana resident a gran part d’Europa: Alemanya, Àustria, Bèlgica, Espanya, França, Gran Bretanya, Països Baixos, Portugal, Suïssa… Entre els assistents, destaquem la presència de dos dels impulsors de la Consulta popular d’Arenys de Munt, en Josep Manel Ximenis i en Jordi Bilbeny.

Adjuntem el text de la convocatòria on s’hi expliquen els detalls.

Per a més informacions, contactar amb:
elsopardeviena@gmail.com

En Josep Manel Ximenis és regidor de la CUP a l’Ajuntament d’Arenys de Munt, president del MAPA (Moviment Arenyenc per a l’autodeterminació) i portaveu de la Comissió Organitzadora de la Consulta per la independència de Catalunya del 13 de setembre del 2009 a Arenys de Munt.


Convocatòria: Parlem d’Arenys de Munt?</p>

Parlem-ne!
Seguint l’exemple d’Arenys, els catalans de l’exterior ens trobem

Sopar a Viena el dissabte 10 d’octubre de 2009

Fa pocs dies, amb la consulta popular d’Arenys de Munt, la iniciativa cívica ha donat un pas de gegant per davant de la passivitat política. La independència de Catalunya ha entrat en un debat normalitzat i s’ha obert una via totalment democràtica i pacífica.

El ressò internacional, tant en l’àmbit polític com en el de la premsa, ha sigut considerable i gens hostil. Òbviament, cap Institució o mitjà de premsa ha criticat una consulta democràtica i legítima, sinó els esforços per aturar-la.

En aquest context, els catalans que vivim a Europa i que estem a favor de la independència de Catalunya podem actuar d’una manera més eficaç si ens coordinem utilitzant discursos i recursos semblants. Els ciutadans que vivim i treballem als nostres respectius països d’acollida, constituïm el lobby real, el de la ciutadania que no depèn dels lligams de partit. Som els únics que podem preparar el terreny de l’opinió pública de manera independent i explicar el cas català des d’una perspectiva catalana, realista, franca i oberta. Parlar de pluralitat, d’integració, defugir de les comparacions absurdes i demagògiques que se’ns apliquen per interès o per desconeixement.

Potser en un futur no tan llunyà, serà necessari que l’opinió pública europea ens entengui per a integrar-nos.

Per tal de fer un petit primer pas, convoquem un sopar-conversa aprofitant la presència de representants de moltes de les comunitats catalanes europees, que seran a Viena per la “Reunió de xarxa de les comunitats catalanes d’Europa”. S’ha de destacar que l’organització del sopar queda completament al marge de la reunió oficial.

Esperem que, a més de generar un debat necessari que no té cabuda dins la reunió oficial, serveixi per a crear i enfortir lligams i obrir noves vies d’actuació conjunta. Evidentment, tots els interessats hi esteu convidats.

El sopar-conversa tindrà lloc el dissabte 10 d’octubre a les 8 del vespre en un local del centre de Viena (encara per determinar en funció dels participants). Per a poder fer la reserva de la sala, preguem que se’ns comuniqui la participació. El preu del menú serà d’aproximadament uns 20 euros.

Esperem retrobar-nos aviat,

Des de Viena, els impulsors del sopar-conversa

NOTA
Del 9 a l’11 d’octubre es realitzarà una Reunió de xarxa de les comunitats catalanes d’Europa (casals catalans) promoguda per l’Àrea d’afers exteriors i cooperació de la Generalitat de Catalunya i organitzada en conjunt amb el Casal català de Viena. En aquesta trobada hi participaran representants dels casals europeus.

Aquest sopar -que queda fora de tot programa oficial- fou pensat com un punt de trobada entre tots aquells que vulguin posar sobre la taula el paper de la comunitat catalana a l’exterior en el procés d’independència de Catalunya. També convidem a col.lectius o persones que vinguin des de Catalunya.