(enviat per l’Inka)qui no s'ho creu encara?

qui no s’ho creu encara?

I per postres, el Sudán també va aprovar el dret a l’autodeterminació de la part sud de l’estat:

El Sudan del Sud ja té fixades les condicions de la independència

Un acord entre el Partit del Congrés Nacional i el Moviment Popular d’Alliberament del Sudan marca les xifres per a poder proclamar la independència l’any 2011 · Un 60% de participació en el referèndum i una majoria absoluta del sí són els mínims per a validar el procés

(…)

El Sudan del Sud té una població d’entre 7,5 i 9,7 milions d’habitants i la capital és Juba. És una comunitat amb molts pobles diferents, els més grans dels quals són el dinka i el nuer. El Sudan del Sud va aconseguir que Khartum li reconegués el dret a l’autodeterminació l’any 2005, quan es van signar els acords de pau que tancaven un conflicte armat de més de dues dècades.

(Extret de vilaweb, llegir la resta de l’article)